Färger

Vi har 40 olika färger att erbjuda som standard, om någon annan färg önskas så kan vi säkert blanda just din favoritfärg. Bara hör av dig så hjälper vi dig mer än gärna.

MICROCEMENT FÄRGER

Vårt  material bör upplevas på riktigt, den totala känslan av Topciments microcement går tyvärr inte att förmedla på bild. Besök gärna något av våra showroom i Stockholm eller utanför Lund, kontakta oss eller någon partner för visning. Flera av våra partners har referensprojekt eller större bitar som brukar räcka bra för att få en bild av materialet. Med något av ovanstående kommer ni kunna få en bättre bild av den exklusiva känslan i materialet. Vi skickar ej små provbitar till privatpersoner då det som nämnts ovan inte ger någon riktig bild av materialet. Är du arkitekt skickar vi gärna lite större prover (minimum 30x30cm) tillsammans med en färgkarta. 

VILKEN YTFINISH PASSAR DIG?

Det finns flera olika texturer och tätskikt som ger varje färg ytterligare variation efter tycke och smak. 

Eftersom mikrocement är ett poröst material måste porerna tätas, detta för att skydda materialet mot smuts och fläckar. För att täta microcementen använder man en “sealer” (tätskikt), denna kan fås med olika “finishes”.

Det finns 4 olika finishes att välja mellan:

Supermatt: (Glans 5)
Den mattaste finishen vi stött på under våra tester, mycket naturligt utseende vilket drar ner färgtonen lätt.

Matt: (Glans 7)
En matt finishen ger ett mycket naturligt utseende vilket drar ner färgtonen lätt.

Satin: (Glans 40)
Med satin får du ett mellanting av “matt” och “blank”, vilket ger en modern och tidlös look.

Glans: (Glans 70)
Förstärker färgen med sin glans, vilket ger färgen en marmorliknande effekt.

METALLIC FÄRGER (OXIDERANDE)

Arcocem Metall är en metallicfärg som är gjord av fina metallpartiklar. Med denna kan man uppnå naturliga och åldrade rosteffekter i finishen. Vid appliceringen bestämmer ni mängden rost. När ni är nöjda med effekten så tätas materialet och oxideringen upphör. Med denna färgen får rummet verkligen en look som får folk att häpna. Färgerna måste upplevas live för att kunna göra sig rättvisa.
Vi har fyra olika oxiderande färger:
HIERRO (Järn)
COBRE (Koppar)
LATÓN (Mässing)
BRONCE (Brons)

METALLIC FÄRGER (GLITTER)

Vi har även metallfärger som inte oxiderar (rostar). Precis som de oxiderande färgerna innehåller färgerna metalliska pigment  och ni får nu det exklusiva metallutseendet utan rost.

Våra olika metallic färger:

Guld
Silver
Brons

METALLIC FÄRGER (EJ OXIDERANDE)

Vi har även metallfärger som inte oxiderar (rostar). Precis som de oxiderande färgerna innehåller färgerna metalliska pigment och ni får nu det exklusiva metallutseendet utan rost.
 
Våra olika metallic färger:
 
Guld
Koppar
Röd Koppar
Aluminium
Vitt silver

ÖVRIG INFORMATION OM FÄRGER OCH SEALERS

 
KOMMER FÄRGERNA BLEKNA MED TIDEN?

– Nej, våra pigment bleknar inte vare sig om de används inomhus eller utomhus

KAN MAN HA FLERA FÄRGER PÅ EN YTA?

Ja, det går att använda flera färger på samma yta. Detta gör det även möjligt att göra olika mönster och logotyper, kan även göras i efterhand på en färdig yta.

ÄR MICROCEMENTEN VATTENTÄT?

Mikrocement i sig är inte vattentät, men sealern som appliceras som en slutlig beläggning är vattentät. Det är även den som avgör om ytan ska bli matt, satin eller blank. I våtutrymmen såsom badrum används dock ALLTID foliesystem under microcementen (precis som med kakel/klinker) enligt gvk:s alla krav, läs mer på www.gvk.se. Mikrocement kan därför utan problem appliceras i badrum. I vaskar, swimingpooler, badkar mm. behöver man rent tekniskt inte använda folie, men badrummet måste alltid vara förseglat med folien.

Ytan måste alltid förseglas med antingen Topsealer DSV (lösningsmedelsbaserad polyuretan) eller med Topsealer WT (vattenbaserad polyuretan) för att säkerställa dess täthet.